9 dades curioses sobre el cafè

Segur que ja sabies que el cafè és la segona beguda més consumida al món, el que esperem que no sàpigues i que et sorprengui són aquests curiosos dades sobre aquesta beguda.
• El fruit vermell que tots visualitzem quan ens imaginem la planta de cafè no és d’on s’extreu el mateix, el gra de cafè s’extreu de l’os d’aquest fruit!
• El cafè és el segon producte més venut del món, després del petroli.
• Els països que consumeixen més quantitat de cafè són els del nord com ara: Finlàndia, Noruega i Islàndia.
• El latte art no és simplement un art decoratiu: si el dibuix es queda fix sobre la llet és un indicatiu que l’escuma i el cafè estan perfectament elaborats, és a dir és una prova de qualitat del producte servit. Per cert s’estan fent les primeres màquines automàtiques de vending que preparen un latte art personalitzat, on nosaltres li introduïm la imatge escollida i la màquina de cafè automàtica la crearà.
• La mida de la tassa no influeix en la quantitat de cafeïna. Un cafè llarg conté la mateixa quantitat de cafè que un de curt, només porta més aigua. Així que si el que necessites és cafeïna, la mida no importa.
• La primera màquina de espresso no va ser italiana com es creu, va ser creada per un francès: Lous Bernard Rabaud. Els italians només van millorar el disseny de la mateixa i amb el seu gran talent en màrqueting la van llançar al mercat.
• A Turquia hi havia una llei que deia que si un marit no proveeix a la seva dona amb suficient cafè, ¡ella podia demanar el divorci!
• Sabeu quan cafè es consumeix a través de màquines de vending?, segons les dades de la federació espanyola del cafè, 1 de cada 6 tasses de cafè es consumeix a través de màquina automàtica de venda automàtica o vending i d’aquestes tasses la gran majoria són consumides a la nostra empresa. En aquest cas hauríem de tenir en compte que la qualitat si importa ja que el consum en empresa és tan significatiu com per valorar el prendre un cafè de qualitat.
• I finalment, no va ser fins al 1946 que es va inventar la primera màquina automàtica de cafè (vending), tot i que els egipcis ja van crear la seva primera màquina automàtica per dispensar aigua beneïda, el automatitzar el procés de preparar un cafè arribaria molt més tard.