Augmentar la intel.ligència… bevent aigua

La University of East London ha demostrat recentment que els estudiants que van beure més aigua durant els seus exàmens van tenir millors resultats en les notes. Per explicar això, els especialistes en la matèria van oferir tres raons que potser t’interessin:

1. – Millorar la hidratació cerebral
L’aigua és un element fonamental per a totes les cèl · lules del cos humà, no diem res de nou. Així que per això l’aigua suposa una part important també per a la part cognitiva del nostre ésser.

Així mateix la restricció d’aigua en el cos produeix efectes contraris, creant disfuncionalitats en la nostra concentració i l’estat d’alerta.

2. – Alleugeriment de la tensió i l’ansietat
Una explicació molt simple basada en el fet de beure aigua i no en l’aigua en si. El moment de prendre aigua suposa una distracció momentània que alleuja la tensió i redueix per tant l’ansietat de l’estudiant.

3. – Efecte placebo
Beure aigua podria produir un efecte similar al que té el sucre per alleujar el dolor. En desencadenar un efecte placebo en el cervell afavoriria la concentració. Si els estudiants creuen que beure aigua millorarà el seu rendiment intel · lectual, la mera creença ho farà.

“Sigui quina sigui l’explicació, és clar que els estudiants han de tractar de mantenir-se hidratats amb aigua durant els exàmens”.

El Dr Chris Pawson, autor de la investigació, conclou:

“Les investigacions futures hauran de separar aquestes possibles explicacions. Però sigui quina sigui l’explicació, és clar que els estudiants han de tractar de mantenir-se hidratats amb aigua durant els exàmens “.

Arran d’aquest estudi les conclusions sobre els hàbits dels alumnes comencen a produir-se, i ja hi ha veus que parlen de restriccions de beguda durant les proves o les classes, i de com els alumnes de primers cicles formatius podrien presentar pitjors resultats per la baixa probabilitat que portin aigua als seus centres.

Artícle publicat per: Vending Pons, SL Distribuïdor Nestlé Professional
Data Publicació: 5 de març del 2013
Enllaços interessants de Vending Pons:
I tu que fas per millorar el mon?. Màquines de begudes, llaunes. Coca-cola, refrescs.
Màquines de cafè excepcionals per a gent excepcional. Màquines de cafè automàtiques Nestlé Professional, Màquines de cafè en càpsules Nespresso Business. Vending.
Presentació del nou format de Vichy en llauna. Màquines expenedores de begudes. Refrescs. Begudes naturals. Vichy Catalán.
Sorteig de tasses Nestlé. Màquines de cafè Nestlé Professional. Màquines de Vending. Màquines de càpsules Nespresso Business.

Links de: ¿Beber agua puede hacernos más inteligentes?

Univesity of East London: Bring water into exams to improve your grade
Journal of American College of Nutrition: Hydration and Cognition: A Critical Review and Recommendations for Future Research
Pub Med Central: Dehydration Influences Mood and Cognition: A Plausible Hypothesis?
Wikipedia: Deshidratación
Pychology Today: Can Sipping Water Make You Smarter?
Foto home: Carol VanHook Flickr CC