Cafè amb gel

El café amb gel  o cafè del temps (al País Valencià) és una manera de beure café, sobretot a l’estiu, consistent en abocar un cafè exprés ben calent en una copa o un got  transparent amb uns quants glaçons.
La calor del cafè desfà parcialment els glaçons i la beguda ràpidament esdevé un refresc. Hi ha gent que hi afegeix sucre o un edulcorant. Al País Valencià se sol servir amb una rodanxa de llimona.

Tant a casa com en establiments públics (restaurants, bars, etc.) el cafè amb gel no se serveix barrejat. Cal portar d’una banda un got amb glaçons i separadament, normalment en una tassa petita, el cafè acabat de fer. El sucre s’ha de barrejar primer al cafè sol calent, doncs és molt més fàcil dissoldre’l en aquest moment que quan ja està amb el gel.

És més rar, però algunes persones es prenen d’aquesta mateixa manera els cafès tallats.

De moment no es pot trovar, però en les màquines automàtiques de cafè, ni en els serveis de vending que s’ofereixen a les empreses, però si que sabem d’algunes persones que es fan el seus glaçons a les neveres ubicades a les empreses per a ús del seu personal i el poden gaudir fins i tot a la feina!!!