Café, atenció, son

Vending Pons en Barcelona

No ho diem nosaltres, ho diuen a TV3…
Si seguiu el vídeo del programa de TV3 QUÈQUICOM veureu que ens expliquen que es saludable prendre fins a 4 cafès al dia. Però quin es el millor moment?… podem començar al llevar-nos ja que normalment mai ens llevem de forma natural, si no que el despertador es l’encarregat de fer aquesta tasca i al fer-ho en aquest sistema el nostre cervell no es desperta de forma natural per tant la cafeïna ens ajudarà a estimular-nos. Tal com explica un altre bon moment es cap a mig matí i aquest el podem fer ja a les màquines automàtiques de cafè de Vending Pons, ja que notarem que el nostre cervell necessita una pausa i una empenta per continuar fins l’hora de dinar, després de dinar serà un altre moment idoni, el cervell està més pesat per la digestió dels aliments consumits i l’ajuda del cafè ens donaran les forces necessàries per afrontar la tarda. L’últim seria a mitja tarda, si el cos et torna a demanar una estimulant natural i després no t’impedeix agafar la son a la nit; aquest també el podreu gaudir de les màquines de Vending Pons on oferim un cafè de màxima qualitat de la marca Nestlé Professional.
Cal recordar que la concentració augmenta amb la cafeïna, i cal tenir en compte també que el sucre del cafè l’hauríem de reduir al màxim possible.
Dit a QUÈQUICOM: “El nostre despertador natural és un còctel de substàncies químiques que l’organisme va preparant al final del son. Entre aquestes substàncies hi ha el cortisol, l’acetilcolina, la noradrenalina, la serotonina i la dopamina. Quan arriben a cert nivell ens despertem de manera espontània.
Però, en general, ens desperta una alarma, i, encara que hagis obert els ulls, et sents lent, amb poca empenta física i mental, perquè la teva química natural encara no n’ha assolit el nivell òptim.
És un bon moment per prendre’s un cafè o un te, que completarà l’efecte del còctel químic activador.
Ben aviat augmenten el ritme cardíac, la pressió arterial, el to muscular i l’estat d’alerta i d’atenció.
També s’ha vist que el cafè millora el rendiment mental, perquè incrementa els nivells d’acetilcolina, necessària per a la concentració, l’aprenentatge i la memòria. I, per arrodonir-ho, un cafetó millora l’estat anímic, gràcies a la serotonina.
Quan cal prendre’s el primer cafè? Quan el cos te’l demani. No cal esperar-se un parell d’hores després de despertar-se, com s’ha dit. Incloure un cafè en l’esmorzar és una estratègia bona i segura per estimular-se.”….
Us deixem el vídeo del programa per si el voleu veure al complert:
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/cafe-atencio-i-son/video/5815535/

Tenim cada vegada més estudis sobre hàbits de vida saludable i en tots es referma el fet que el cafè te propietats molt beneficioses pel nostre organisme així que aprofitem per prendre’l sabent que el seu deliciós aroma i sabor a més ens aporten propietats beneficioses. I aprofitem per prendre els cafès de Vending Pons i Nestlé Professional que teniu a les vostres empreses de Barcelona doncs son a més cafès de qualitat.