Cafè & Treball

Tots sabem que prendre cafè en ajuda a sentir-nos més desperts, es habitual sentir “jo fins que no hem prenc el meu cafè al matí no soc persona”, però que ens fa exactament el cafè?. Les investigacions realitzades a Londres a l’Escola de higiene i medicina ens ho expliquen:

L’estudi resol que la ingestió de cafeïna “redueix significativament” el nombre d’errors en el treball. En aquest sentit, la cafeïna millora la formació de conceptes i el raciocini. Així mateix, altres qualitats cognitives també es veuen enfortides amb el consum de cafè, com la memòria, l’orientació, l’atenció i la percepció.

A més el cafè alleuja els dolors al coll propis de les persones que treballen hores davant d’una pantalla. Es diu que la raó per la qual els programadors informàtics poden estar tantes hores davant de l’ordinador és el cafè. Els consumidors de cafeïna diuen que se senten alleujats dels típics dolors de coll, esquena, avantbraç i canell. Aquesta circumstància també s’ha provat en assajos clínics. A més, si heu estat en una empresa d’informàtica i nosaltres si doncs tenim vàries com a clientes, veuríeu que sempre hi ha un petit grupet de personal al voltant de la màquina automàtica de cafè, intercanviant impressions o simplement pensant al respecte de la seva feina, també son un ram que valoren especialment el cafè de qualitat de les màquines de cafè.

També es un lubricant social. Investigadors del MIT han descobert que les empreses amb una zona de vending amb màquines de cafè automàtiques aconseguien una empresa més productiva. L’estudi va seguir a un grup de treballadors d’un Call Center i va mostrar que quan el recés per fer el  cafè en la màquina de vending estava planificat a una hora i tots els treballadors paraven al mateix temps, al final de la jornada la seva productivitat havia augmentat.

I finalement, les zones de vending de les empreses, sobretot si tenen màquines de cafè automàtiques doncs no permeten distraccions, son un bon lloc per treballar (encara que no prenguis un cafè). Un estudi publicat al Journal of Consumer Research, va estudiar els efectes del soroll en la creativitat, i va demostrar que un soroll ambient moderat a baix, com el que hi ha a molts menjadors d’empresa amb vending, millorava els nivells de creativitat.

Així doncs cada vegada ho tenim més clar i per tant us animem a fer un bon cafè a la feina.