Degustar el cafè

Descobreix com pots descobrir el cafè perfecte i gaudeix de la qualitat excepcional dels grans crus de Nespresso.

VISTA
El nostre sentit de la vista ens permet apreciar el color i la qualitat de la crema que corona el nostre cafè. La crema que cobreix la superfície del espresso perfecte ha de ser densa, uniforme i untuosa i té tendència a adherir-se a la tassa.
Prova de qualitat Nespresso: Per comprovar la consistència de la crema, amb el cafè acabat de treure, abocar 4gr. (una culleradeta) de sucre. La crema veritablement excepcional, com la dels Grands Crus de Nespresso, sosté els grans de sucre durant més de 10 segons abans que s’enfonsin i el sucre crea un forat cònic quan cau.

OLFACTE

Primer percebem les notes més lleugeres: delicades i aromàtiques. A continuació, remenem el cafè amb una cullereta per expandir els seus components aromàtics. Alliberarem les notes més intenses que ocultava la crema.

TACTE
Quan parlem del “cos” del cafè, ens referim a la seva plenitud, la seva viscositat i el pes que assumeix a la boca. Un cafè amb molt de cos es percep a la boca amb una densitat característica, és espès. Un cafè amb menys cos es percep com aquós i fluid.

GUST
Els matisos del cafè es desenvolupen a la boca. La llengua avalua el pes, la temperatura i la cremositat del cafè. Les papil · les gustatives detecten l’amargor, intensitat i els tocs d’acidesa per transformar-los en una melodia que evoluciona glop a glop i que perdura diversos minuts gràcies al retro gust.