Digue’s SI al cafè

cafè es deliciós i reconfortant, prova d’això es que es la segona beguda més consumida en el món, però a més presenta alguns efectes positius per a la nostra salut.

Augment de l’energia.
La cafeïna estimula el sistema nerviós central. Això proporciona energia addicional per a fer tasques de tipus físic, realitzar un esport  o simplement combatre la sensació de cansament.

Augment del rendiment mental.
Un cafè te un efecte molt beneficiós sobre el rendiment mental, ja que la cafeïna augmenta l’estat d’alerta, ajudant a absorbir amb més facilitat informació.

Es un bon antioxidant.
Estudis recents demostren que la cafeïna tant del cafè com del té conté un gran nombre d’antioxidants. Aquests antioxidants son molt beneficiosos per a la nostra salut doncs ajuden al correcte funcionament del cor i a la prevenció del càncer. A més, els antioxidants son molt bons per a mantenir la dermis amb una apariència juvenil.

Ajudes al control del asma i les al·lèrgies.
La cafeïna ajuda al control de les al·lèrgies degut a que te la capacitat de reduir la concentració d’histamines en el nostre organisme. A la vegada s’està estudiant el motiu pel que es beneficiós en persones que pateixen d’asma.

Disminueix el risc de patir la malaltia de Parkinson.
Prenen cafè, i per tant cafeïna, disminuïm el risc de desenvolupar la malaltia de Parkinson.  Aquesta malaltia es produïda per la pèrdua de cèl·lules cerebrals que produeixen dopamina.  La cafeïna inhibeix la pèrdua d’aquestes cèl·lules mitjançant la reducció de la producció de neurotransmissors.

Finalment, recordar que la cafeïna te efectes beneficiosos sempre consumida amb moderació. Els estudis recomanen prendre una dosis de 2 o 3 cafès al dia per a obtenir les seves avantatges i cap desavantatge.

Els millors moments per prendre un cafè serien al matí en llevar-se, al migdia, per continuar amb el ritme laboral o familiar i després de dinar. Es recomanable prendre cafè descafeïnat  després de les 5 de la tarda si volem descansar correctament al vespre. I es recomanable fer-ho a les màquines de cafè automàtiques de Vending Pons!!!

Article publicat per Vending Pons, S.L. Distribuïdor Nestlé Professional. Màquines automàtiques de cafè.