El bon clima laboral

La felicitat està en els petits detalls. Aquesta teoria també és aplicable al clima laboral d’una empresa. No necessitem tenir una taula de billar ni regalar-li a cada empleat una tablet últim model, existeixen estratègies molt simples que poden ajudar a millorar de manera considerable l’ambient a l’oficina. Pren nota :

1 . Instal·la una cafetera
El consum del cafè creix  i a més és la beguda “oficial” dels espais de treball, és energitzant i te un deliciós sabor. Tenir una màquina de cafè en la teva oficina, on diversos membres es puguin reunir es un petit detall molt important, tant pel rendiment com per la satisfacció de proporciona al personal de l’empresa. Afegeix altres opcions com te i sucs , per als que ho prefereixin. El complement ideal a la màquina de cafè de vending seria una font dispensadora d’aigua freda i natural.

2 . Ofereix un servei de menjador
El menjar és un tema important en les oficines . Pel comú els empleats tenen dues opcions : o menjar fora de l’oficina a restaurants i llocs del carrer , el que significa una despesa considerable i és poc sa , o si tenen més temps , anar a casa , el que és una pèrdua de temps i diners en trasllats . Una bona opció és oferir un servei de menjador gratuït o de baix cost com a prestació . És important assegurar la qualitat , el balanç i l’aportació nutricional dels aliments. Una opció interessant es la de demanar al teu proveïdor de vending el servei d’una màquina d’alimentació i remarcar que volem una màquina d’aliments sans i amb diferents opcions de menús, avui en dia existeixen empreses que es dediquen a presentar menús envasats per a les màquines de vending i aquestes tenen en compte el balanç nutricional i la qualitat d’aquests son màximes.

3 . Decora l’espai físic
La decoració de l’espai de treball influeix en la productivitat i motivació dels empleats, tria colors que neutres per no interferir amb aquesta, tenint en compte que els tons càlids donen energia i els tons freds relaxen. Combinar-los seria ideal.
La disposició de l’espai també és molt important, aposta per taules llargues de treball , ja que aquestes impulsen el treball col·laboratiu i la generació d’idees. Procura que hi hagi un espai obert on els membres del teu equip puguin reunir-se i prendre una mica d’aire fresc.

4 . Realitza activitats fora de l’oficina
Les activitats recreatives son ideals per motivar el treball en equip i les relacions entre els seus membres . La integració és fonamental per augmentar la lleialtat per l’empresa i millorar el clima laboral .

5 . Impulsa una activitat social
A més de ser una responsabilitat que tens com a empresa i de millorar la teva imatge a l’interior i l’exterior , sumar-te a una causa social i / o ambiental pot ser una estratègia efectiva perquè els teus empleats treballin com a equip darrere d’un objectiu i coneguin una part més humana de tu i de les seves companys .

6 . Actualitza els programes i equips contínuament
No hi ha res més desesperant que treballar amb eines insuficients i màquines obsoletes que no permeten a les persones fer la seva feina eficientment , per tant actualitza el programari dels teus ordinadors i els principals programes.

7 . No prohibeixis que la gent revisi les seves xarxes socials
Si bé les xarxes socials podrien significar una pèrdua de temps, has de tenir en compte que són necessàries per comunicar-se i mantenir-se actualitzats. Especialment si vols emmarcar la teva empresa amb els agradables qualificatius d’empresa moderna.

8 . Ofereix horaris flexibles
L’horari fix està demostrant ser cada vegada menys eficient en les empreses, sobretot perquè en ciutats grans aquesta classe de horaris genera un flux molt gran de persones en unes hores concretes, amb l’estrès que això suposa, a més no totes les persones funcionen a la mateixa hora, per últim i el més important;  oferint flexibilitat els empleats tindran major balanç amb la seva vida personal , la qual cosa agrairan.

9 . Crea projectes que no estiguin relacionats amb la feina
Una altra forma de relaxar i fer més divertit el clima laboral és realitzar projectes aliens al treball diari dels membres. Podria ser alguna cosa en benefici de l’empresa , com decorar de manera original l’oficina, desenvolupar algun prototip d’un producte encara que no vagi a llançar o treballar en conjunt dissenyant una campanya de màrqueting. Sortir de la rutina els permetrà augmentar la seva creativitat, abandonar la seva zona de confort i interactuar amb persones amb les que normalment no ho fan .

10. Motiva la salut del teu equip
Poques coses faran sentir als teus empleats valorats com mostrar una preocupació genuïna per la seva salut i benestar. Impulsa a la teva oficina l’exercici i l’alimentació sana, lliurant, per exemple, opcions de fruites i iogurt per esmorzar. També pots instal · lar una caminadora o condicionar un petit espai (fins i tot en el mateix escriptori) on cada matí o migdia facin exercicis de ioga i respiració.

Reportatge extret de SoyEntrepeneur.com.
Títol reportatge: “10 formas de mejorar tu clima laboral”
29 d’octubre del 2013

Com podeu comprovar per l’article dues de les deu opcions m¡per millorar tenen a veure amb el vending, la primera on mostra els beneficis de tenir una màquina de cafè automàtica a l’empresa i la segona, on explica que es important oferir un servei de menjador (o màquines d’alimentació de vending).  Aquests detalls, sense cost per a la vostra empresa, faran que el nivell de satisfacció dels vostres empleats sigui més alt i que se sentin més còmodes treballant. Recordeu però el que comentaven en un dels blogs anteriors titulat “No ens conformem amb el vending”, doncs totes les empreses, com bé sabreu per la vostra, no funcionen igual.