El Plan Cacao de Nestlé

Es molt possible que  ja hagis vist el segell ‘The Cocoa Plan’ en algun dels múltiples productes de Nestlé. Per exemple en els envasos de Kit-Kat ja apareix i és un distintiu al qual han donat molta importància perquè té un gran significat i un rerefons molt important per a la societat.

The Cocoa Plan és una aportació de Nestlé per abordar els problemes clau als quals s’enfronten els agricultors de cacau, les seves famílies i comunitats, i millorar el futur del cultiu de cacau. Abasta tots els aspectes del recorregut d’un gra de cacau: des de l’agricultor fins al consumidor. Es tracta d’una acció duta a terme per la companyia internacional que compta amb molts col · laboradors com és el cas de Fairtrade, OLAR i ANADER entre d’altres.

L’objectiu consisteix a ajudar els agricultors de cacau a gestionar les seves plantacions de forma rendible, a respectar el medi ambient i a aconseguir una bona qualitat de vida perquè els seus fills puguin rebre una educació i vegin el cultiu del cacau com una professió respectable. Per aconseguir aquest objectiu Nestlé s’ha compromès a invertir en els propers 10 anys 110 milions de CHF (més de 90 milions d’euros) en el Pla per millorar la manera de vida dels agricultors i les seves comunitats.

La suma de l’esforç en els últims anys de tantes organitzacions compromeses amb el comerç just comença a donar els seus resultats, i la gran acceptació per part del públic està sent clau per mantenir aquests ajuts i millorar els sistemes d’intercanvi comercial beneficiós per a agricultors d’aquestes regions afectades per la pobresa i la marginació.

L’impuls que Nestlé donarà als agricultors del cacau i les seves famílies mereix el reconeixement i suport dels que consumim o comercialitzem els seus productes i ens ajuda a creure que un altre món més just és possible.

Les màquines de cafè Nestlé Professional serveixen la xocolata de la casa, Nesquik i aquesta està subjecte a The Cocoa Plan, amb la qual cosa tots contribuïm a l’impuls de la sostenibilitat i millora de les condicions laborals i personals de tots els agricultors de cacao que col.laboren amb Nestlé.