Formació distribuïdors vending Nestlé Professional

Vending Pons, es forma constantment per intentar aconseguir el nivell de qualitat que els nostres clients ens demanen no tant sols al prendre un cafè a les màquines de vending, també en seguretat, higiene, atenció i en tots els aspectes generals que una empresa de serveis de qualitat ha de oferir als seus clients.
Passem a informar-vos a continuació de les jornades de formació de Nestlé Professional als seus distribuïdors de Vending.

Jornades sobre Qualitat Nestlé Professional
Nestlé Professional en la seva línia de potenciar la qualitat dels seus distribuïdors de Vending, va organitzar una sèrie de jornades lectives. En un gest de fidelització a la marca, els distribuïdors que van acudir a aquestes sessions de formació es van beneficiar dels consells dels professionals de Nestlé Sergio Crespo (Especialista Contract Manufacturing) y Jordi Baeza (Trade Assets Manager).

Destaquem també la participació de l’empresa Johnson Diversey España, empresa externa auditora de qualitat Nestlé per tratar aspectes relacionats amb recomanacions de neteja de les màquines automàtiques i asegurar la qualitat, sabor i aroma del cafè a la mateixa vegada que la seguretat higiènica en les màquines.  Amb la qualitat i la seguretat alimentària com a eix principal, es van realitzar diferents activitats per englobar totes les fases del procés i comercialització del cafè: logística, neteja, manteniment de magatzem, manipulació del producte i qualitat de l‘aigua.

La primera d’aquestes jornades es va celebrar el 17 de febrer en les instal.lacions principales de Nestlé a Esplugues de Llobregat, a la que van seguir altres sesions a  Sevilla, Bilbao i Madrid.

(Vending Pons, info a clients)