Història del vending I

El Blog iBytes.es ha realitzat un document que suposarà una veritable delícia per als amants de la història. El vending, com a dispositiu automàtic creat per facilitar la vida als consumidors, ha crescut a mesura que les diferents civilitzacions i pobles han posat en marxa iniciatives per progressar i crear riquesa .

D’aquí que s’hagi de mirar enrere per a observar els orígens , aprendre d’ells i veure com s’adaptaven a les diferents èpoques aquests autèntics visionaris de la tècnica i el màrqueting. Anem a dividir aquest capítol en dues parts , perquè val la pena gaudir-lo amb deteniment .

La primera màquina expenedora, no coneguda encara com màquina de vending,  de la qual hi ha constància escrita , es remunta a l’enginyer i matemàtic Heró d’Alexandria quan al segle I crea un dispensador d’aigua beneïda. El dispositiu, situat a l’entrada dels temples de Tebes i l’alt Egipte, dispensava una mesura d’aigua en introduir una moneda, mitjançant un sistema molt enginyós en què la moneda, en caure, accionava una palanca que alliberava una quantitat d’aigua durant uns segons.

Ja en una fase més contemporània , la venda automàtica en màquines expenedores, el que avui es denomina vending,  es desenvolupa a partir de la Revolució Industrial…
Continuarà…