La intensitat del cafè

Les marques venedores de càpsules han introduït una nova escala: la intensitat del cafè. Utilitzen la intensitat per mesurar la fortalesa del cafè creant diferents escales. Per exemple, per als matins recomanen intensitat 7. Si és mitja tarda, intensitat 4.
Com creen aquests cafès amb diferents graus d’intensitat?
La intensitat és un concepte que s’aplica en els tastos només per mesurar les característiques olfactives i gustatives del cafè: aroma i sabor. Percebem els aromes amb graus diferents d’intensitat. Poden ser captats de forma forta o feble, intensa o evanescent.
Per aconseguir els diferents graus d’intensitat es juga amb l’espècie (aràbica o robusta), el tipus de torrat i el cos del cafè.
L’espècie robusta té el doble de cafeïna que la aràbica. Per tant, en un cafè amb una intensitat 7 la proporció de robusta és superior al d’intensitat 4.
El cos. Quan no utilitzen robustes, el grau d’intensitat ho aconsegueixen amb el cos. Confonem cos amb fortalesa. Un cafè d’Àsia té més cos que un Centreamericà. Amb tota seguretat un Papua Nova Guinea serà més fort que un Colòmbia. Recorda que el cos és un aspecte fonamental per valorar una tassa de cafè, i que no hem de confondre amb la sensació de fortalesa del gust. El cos és una sensació tàctil causada per la densitat de la beguda i pels elements en suspensió, principalment greixos i olis. En funció del seu major o menor contingut de greixos en suspensió un cafè el podem classificar de gruix o mantegós, llis, i prim o aquós.
Torrat. Amb un torrat lleuger obtenim un cafè amb menys cos que amb un torrat fosc o molt fosc (torrat italià).

Aquest article presenta informació extreta dels cursos de formació Nestlé Professional i Nespresso Business Solution per als seus distribuïdors a Espanya. La seva publicació és per a informació de tots els usuaris de les màquines de cafè Nespresso de Vending Pons.
Vending Pons és distribuïdor de màquines de cafè automàtiques Nestlé Professional i Nespresso Bussines Solution en tota la Comarca de l’Anoia (Igualada) i província de Barcelona.

This entry was posted in Cafè and tagged .