Prediu el temps amb el teu cafè: baròmetre d’estar per casa

Es tracta d’un curiós truc per predir quin temps farà en les pròximes hores, podrem saber si tindrem un clar cel blau o una plujosa i tancada tarda de núvols. L’hem tingut a les nostres mans cada dia i no ho sabíem, un baròmetre molt senzill, fàcil de llegir i que funciona sense piles ni alta tecnologia.

Es tracta de la teva tassa de cafè o te. Fes una ullada a les bombolles que es formen a la superfície. Hi ha dos extrems indicadors:

 

Si les bombolles es mouen ràpidament als extrems al voltant de la tassa podem presagiar un bon dia, clar i assolellat.

 

 

 

 

 

 

Quan les bombolles es queden al centre de la tassa pots esperar un dia plujós, no oblidis el paraigua.

 

 

 

 

 

 

 

I en un terme mig, si les bombolles en la superfície es mouen a poc a poc des del centre fins als extrems, probablement es tracti d’un dia ennuvolat i el temps millorarà aviat, no tot serà blanc i negre!

L’explicació d’aquest fenomen? És molt bàsica. Hi ha una relació directa entre la posició de les bombolles sobre la superfície líquida del cafè o el te i la pressió atmosfèrica. Si les pressions que s’estan donant són altes les bombolles es mouen amb agilitat fins als extrems, i les pressions altes són indicatiu de bon temps. Si per contra es tracta de pressions baixes, les bombolles tendeixen a romandre en el centre. Òbviament les pressions baixes es relacionen amb inestable o plujós.

Publicat per Vending Pons, SL. Distribuidor Nestlé Professional Vending.
Tags: Màquines de cafè Nestlé. Màquines de vending. Màquines de cafè automàtiques. Distribuïdor Nestlé Professional. Solidaritat. Compromís Social. Rainforest. Reciclatge. Màquines automátiques de Begudes. Màquines automátiques d’alimentacióVending Provincia BarcelonaFonts d’Aigua Mineral Natural.