Tendències en alimentació i salut

Nestlé ha presentat un estudi sobre les tendències principals de consum en els sector d’alimentació i begudes. La multinacional suïssa ha recorregut a la seva experiència i de les dades recollides en les seves cinc divisions Nestlé, Nestlé Purina PetCare Co, Nestlé Waters, Nestlé Alimentació i Nestlé Professional per apropar-nos un futur que ja és present. Heus aquí les seves prediccions:

• Fabricar productes on els vendràs: les companyies d’alimentació van a invertir més en producció regional, amb l’objectiu de garantir la frescor i comoditat dels seus congelats i plats preparats. El consumidor valorarà que aquests productes siguin de la seva terra i aquests tindràn un valor afegit.

• La soda (les begudes amb gas) no pujen: és a dir es ‘desinflen’, perquè 2013 serà l’any de l’aigua envasada, que es vendran millor que els refrescos, doncs augmenta la preocupació per la salut.

• Tot pels nens: es prestarà una major atenció a la nutrició i a la salut dels nens, perquè els costums alimentaris s’adquireixen d’hora. Les dades indiquen un creixement del 6% en la demanda de menjars amb un alt contingut natural en vitamines i nutrició, en el període 2009-2011.

• L’alimentació per a mascotes es convertirà en mòbil: proliferaran les botigues mòbils de petfood i els llocs de menjar ambulant per a animals de companyia.

• El menjar es modernitza: amb canvis senzills en els àpats preferits de sempre, a els quals s’afegeixen nous ingredients i presentacions. Augmenta la necessitat de canvi de les persones, també en el menjar.

• Noves cares, nous gustos: amb més del 85% del creixement de la població nord-americana centrat en altres cultures, els fabricants d’aliments intentaran connectar els seus productes amb l’origen ètnic dels consumidors.

• Les verdures de moda: es buscarà el valor nutricional del menjar i en aquesta aposta guanyen les verdures.

Paul Grinwood, CEO de Nestlé USA ha assenyalat que “els consumidors són avui molt més conscients de la salut que abans i això no vol dir que hagin de sacrificar el gust o el plaer”.

Com a distribuïdors de Nestlé Professional estem adaptant els canvis als nostres productes i properament us presentarem les “noves tendències” en vending saludable, que arribaran als canals de màquines d’alimentació (no màquines de snacks) i de begudes (no de refrescs). El que si que no canviarem mai és el cafè de les màquines automàtiques.