Vending Interactiu

Les principals claus del vending són la resolució i l’obtenció de satisfacció immediata davant d’una necessitat concreta normalment relacionada en l’entorn de treball i que també normalment sol ser l’obtenció per mitjà de màquines automàtiques expenedores de cafè, alimentació i begudes.
No obstant això existeixen altres necessitats que es poden crear i altres ubicacions que es poden desenvolupar i les màquines de vending tenen un potencial que no podem menysprear. Entre els exemples que s’estan publicant referent a com estan evolucionant aquestes màquines estan la de generar una experiència de compra diferent més orientada a l’obtenció de plaer, la de compartir el seu ús mitjançant les xarxes socials o la compra de productes elaborats, com el cafè i els seus derivats, totalment personalitzats pel consumidor (veure article del nostre blog Màquina de cafè Nestlé Milano loungue).
El vending està permetent relacionar l’aparell amb el client mitjançant la tecnologia de reconeixement facial perquè mitjançant un somriure es pugui obtenir una recompensa real en forma de, per exemple, un gelat. També hi ha màquines que et fan una fotografia i previ consens del retratat poden compartir la imatge a Facebook perquè la visualitzin i comentin els amics o qualsevol dels milions de persones que accedeixen a les xarxes socials.
Els reptes que es plantegen per al futur es refereixen a proporcionar subministrament d’aliments sans per a les escoles, descobrir noves experiències i sensacions en el consum del cafè, oferir nous productes per vendre o innovar en la tecnologia utilitzada en les màquines expenedores. També es pot avançar en l’estudi dels emplaçaments o en la necessària formació professional per optimitzar la gestió del vending.
Les màquines de vending estan molt lligades i caminen de forma paral · lela a l’evolució de la tecnologia dels mitjans de pagament. Ja es permet realitzar el pagament per mòbil, el pagament amb targeta de crèdit i per descomptat tenen resolt el dilema de treballar amb bitllets i monedes perquè accepten qualsevol d’ells tant per acceptar com per tornar. També han evolucionat gestionant l’accés als usuaris de forma remota i sense intervenció física. Així estan funcionant les màquines de cigarrets i el comandament habilitador per evitar vendre tabac a menors.